O liczbie 5530 (pięć tysięcy pięćset trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 530
  • Zapis rzymski: (M)5DXXX
  • Zapis słowny: pięć tysięcy pięćset trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy pięćset trzydzieści jabłek.
  • Pięć tysięcy pięćset trzydzieści fioletowych przycisków.
  • Kupię głośnik za pięć tysięcy pięćset trzydzieści złotych.
  • Pięć tysięcy pięćset trzydzieści osób kupiło bilet.
Cyfra 5530 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 74.364
  • Potęga2: 30580900
  • Potęga3: 169112377000