O liczbie 5513 (pięć tysięcy pięćset trzynaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 513
  • Zapis rzymski: (M)5DXIII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy pięćset trzynaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy pięćset trzynaście przycisków.
  • Pięć tysięcy pięćset trzynaście brązowych dyskietek.
  • Sprzedam monitor za pięć tysięcy pięćset trzynaście złote.
  • Pięć tysięcy pięćset trzynaście koleżanek nie przyszło dziś do pracy.
Cyfra 5513 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 74.25
  • Potęga2: 30393169
  • Potęga3: 167557540697