O liczbie 5442 (pięć tysięcy czterysta czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 442
  • Zapis rzymski: (M)5CDXLII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy czterysta czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy czterysta czterdzieści dwa liści.
  • Pięć tysięcy czterysta czterdzieści dwa szarych borówek.
  • Kupuję borówkę za pięć tysięcy czterysta czterdzieści dwa złote.
  • Pięć tysięcy czterysta czterdzieści dwa kolegów z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 5442 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.77
  • Potęga2: 29615364
  • Potęga3: 161166810888