O liczbie 5398 (pięć tysięcy trzysta dziewięćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 398
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXCVIII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta dziewięćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta dziewięćdziesiąt osiem przycisków.
  • Pięć tysięcy trzysta dziewięćdziesiąt osiem marmurowych bułek.
  • Sprzedaję truskawkę za pięć tysięcy trzysta dziewięćdziesiąt osiem złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta dziewięćdziesiąt osiem koleżanek przyszło dziś do biura.
Cyfra 5398 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.471
  • Potęga2: 29138404
  • Potęga3: 157289104792