O liczbie 5372 (pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 372
  • Zapis rzymski: (M)5CCCLXXII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt dwa Ipadów.
  • Pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt dwa jasnych kulek.
  • Sprzedałem wiadro za pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt dwa złote.
  • Pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt dwa kolegów na pewno lubi chodzić na wagary.
Cyfra 5372 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.294
  • Potęga2: 28858384
  • Potęga3: 155027238848