O liczbie 5325 (pięć tysięcy trzysta dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 325
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXXV
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta dwadzieścia pięć gier.
  • Pięć tysięcy trzysta dwadzieścia pięć żółtych truskawek.
  • Kupiłem obraz za pięć tysięcy trzysta dwadzieścia pięć złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta dwadzieścia pięć koleżanek uwielbia warzywa.
Cyfra 5325 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 72.973
  • Potęga2: 28355625
  • Potęga3: 150993703125