O liczbie 5225 (pięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 225
  • Zapis rzymski: (M)5CCXXV
  • Zapis słowny: pięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć jabłek.
  • Pięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć turkusowych malin.
  • Sprzedam fotel za pięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć złotych.
  • Pięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć przyjaciół pójdzie dziś do biura.
Cyfra 5225 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 72.284
  • Potęga2: 27300625
  • Potęga3: 142645765625