O liczbie 52016 (pięćdziesiąt dwa tysiące szesnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 52 016
  • Zapis rzymski: (M)52XVI
  • Zapis słowny: pięćdziesiąt dwa tysiące szesnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięćdziesiąt dwa tysiące szesnaście kulek.
  • Pięćdziesiąt dwa tysiące szesnaście słonecznych mydeł.
  • Kupiłem ołówek za pięćdziesiąt dwa tysiące szesnaście złotych.
  • Pięćdziesiąt dwa tysiące szesnaście przyjaciół na pewno nie lub chodzić na rower.
Cyfra 52016 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 228.07
  • Potęga2: 2705664256
  • Potęga3: 1.407378319401E+14