O liczbie 5115 (pięć tysięcy sto piętnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 115
  • Zapis rzymski: (M)5CXV
  • Zapis słowny: pięć tysięcy sto piętnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy sto piętnaście marchewek.
  • Pięć tysięcy sto piętnaście żółtych mydeł.
  • Kupuję tablicę za pięć tysięcy sto piętnaście złotych.
  • Pięć tysięcy sto piętnaście koleżanek poszło do pracy.
Cyfra 5115 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 71.519
  • Potęga2: 26163225
  • Potęga3: 133824895875