O liczbie 5087 (pięć tysięcy osiemdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 087
  • Zapis rzymski: (M)5LXXXVII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy osiemdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy osiemdziesiąt siedem jabłek.
  • Pięć tysięcy osiemdziesiąt siedem słonecznych szkodników.
  • Kupię aparat za pięć tysięcy osiemdziesiąt siedem złotych.
  • Pięć tysięcy osiemdziesiąt siedem przyjaciół z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 5087 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 71.323
  • Potęga2: 25877569
  • Potęga3: 131639193503