O liczbie 5036 (pięć tysięcy trzydzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 036
  • Zapis rzymski: (M)5XXXVI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzydzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzydzieści sześć limetek.
  • Pięć tysięcy trzydzieści sześć kolorowych wiśni.
  • Kupiłem tablicę za pięć tysięcy trzydzieści sześć złotych.
  • Pięć tysięcy trzydzieści sześć przyjaciół ma uczulenie na owoce.
Cyfra 5036 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 70.965
  • Potęga2: 25361296
  • Potęga3: 127719486656