O liczbie 5018 (pięć tysięcy osiemnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 018
  • Zapis rzymski: (M)5XVIII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy osiemnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy osiemnaście przycisków.
  • Pięć tysięcy osiemnaście czerwonych kulek.
  • Kupuję monitor CRT za pięć tysięcy osiemnaście złotych.
  • Pięć tysięcy osiemnaście osób poszło do biura.
Cyfra 5018 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 70.838
  • Potęga2: 25180324
  • Potęga3: 126354865832