O liczbie 4948 (cztery tysiące dziewięćset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 948
  • Zapis rzymski: (M)5MXLVIII
  • Zapis słowny: cztery tysiące dziewięćset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące dziewięćset czterdzieści osiem Ipadów.
  • Cztery tysiące dziewięćset czterdzieści osiem wyblakłych głośników.
  • Sprzedaję żelazko za cztery tysiące dziewięćset czterdzieści osiem złotych.
  • Cztery tysiące dziewięćset czterdzieści osiem kolegów zarobiło pracując.
Cyfra 4948 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 70.342
  • Potęga2: 24482704
  • Potęga3: 121140419392