O liczbie 4918 (cztery tysiące dziewięćset osiemnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 918
  • Zapis rzymski: (M)5MXVIII
  • Zapis słowny: cztery tysiące dziewięćset osiemnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące dziewięćset osiemnaście świeczek.
  • Cztery tysiące dziewięćset osiemnaście wyblakłych rzepaków.
  • Kupuję komputer za cztery tysiące dziewięćset osiemnaście złotych.
  • Cztery tysiące dziewięćset osiemnaście kolegów pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 4918 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 70.128
  • Potęga2: 24186724
  • Potęga3: 118950308632