O liczbie 4881 (cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 881
  • Zapis rzymski: (M)4DCCCLXXXI
  • Zapis słowny: cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt jeden kulek.
  • Cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt jeden słonecznych liści.
  • Kupię pędzel za cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt jeden złotych.
  • Cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt jeden przyjaciół zawsze skusi się marchewkę.
Cyfra 4881 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 69.864
  • Potęga2: 23824161
  • Potęga3: 116285729841