O liczbie 4876 (cztery tysiące osiemset siedemdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 876
  • Zapis rzymski: (M)4DCCCLXXVI
  • Zapis słowny: cztery tysiące osiemset siedemdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące osiemset siedemdziesiąt sześć kulek.
  • Cztery tysiące osiemset siedemdziesiąt sześć turkusowych kulek.
  • Kupiłem flamaster za cztery tysiące osiemset siedemdziesiąt sześć złotych.
  • Cztery tysiące osiemset siedemdziesiąt sześć przyjaciół ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 4876 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 69.828
  • Potęga2: 23775376
  • Potęga3: 115928733376