O liczbie 4825 (cztery tysiące osiemset dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 825
  • Zapis rzymski: (M)4DCCCXXV
  • Zapis słowny: cztery tysiące osiemset dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące osiemset dwadzieścia pięć porzeczek.
  • Cztery tysiące osiemset dwadzieścia pięć marmurowych truskawek.
  • Sprzedaję podstawkę za cztery tysiące osiemset dwadzieścia pięć złotych.
  • Cztery tysiące osiemset dwadzieścia pięć przyjaciół zapewne nie lub chodzić na rower.
Cyfra 4825 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 69.462
  • Potęga2: 23280625
  • Potęga3: 112329015625