O liczbie 47425 (czterdzieści siedem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 47 425
  • Zapis rzymski: (M)47CDXXV
  • Zapis słowny: czterdzieści siedem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści siedem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć kalkulatorów.
  • Czterdzieści siedem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć fioletowych cytryn.
  • Kupuję telewizor za czterdzieści siedem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć złotych.
  • Czterdzieści siedem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć przyjaciół przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 47425 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 217.773
  • Potęga2: 2249130625
  • Potęga3: 1.0666501989062E+14