O liczbie 4442 (cztery tysiące czterysta czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 442
  • Zapis rzymski: (M)4CDXLII
  • Zapis słowny: cztery tysiące czterysta czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące czterysta czterdzieści dwa bułek.
  • Cztery tysiące czterysta czterdzieści dwa żółtych kaktusów.
  • Sprzedaję płuco za cztery tysiące czterysta czterdzieści dwa złote.
  • Cztery tysiące czterysta czterdzieści dwa koleżanek na pewno lubi chodzić na narty.
Cyfra 4442 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 66.648
  • Potęga2: 19731364
  • Potęga3: 87646718888