O liczbie 42979 (czterdzieści dwa tysiące dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 979
  • Zapis rzymski: (M)43MLXXIX
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć truskawek.
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć czerwonych truskawek.
  • Kupię szafkę za czterdzieści dwa tysiące dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć koleżanek na pewno lubi chodzić na wagary.
Cyfra 42979 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 207.314
  • Potęga2: 1847194441
  • Potęga3: 79390569879739