O liczbie 42942 (czterdzieści dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 942
  • Zapis rzymski: (M)43MXLII
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dwa gier.
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dwa jasnych borówek.
  • Kupiłem komputer za czterdzieści dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dwa złote.
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dwa kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 42942 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 207.225
  • Potęga2: 1844015364
  • Potęga3: 79185707760888