O liczbie 42920 (czterdzieści dwa tysiące dziewięćset dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 920
  • Zapis rzymski: (M)43MXX
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące dziewięćset dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset dwadzieścia marchewek.
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset dwadzieścia miedzianych chlebów.
  • Kupiłem linijkę za czterdzieści dwa tysiące dziewięćset dwadzieścia złotych.
  • Czterdzieści dwa tysiące dziewięćset dwadzieścia osób na pewno nie lub chodzić na wagary.
Cyfra 42920 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 207.171
  • Potęga2: 1842126400
  • Potęga3: 79064065088000