O liczbie 42825 (czterdzieści dwa tysiące osiemset dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 825
  • Zapis rzymski: (M)42DCCCXXV
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące osiemset dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące osiemset dwadzieścia pięć chlebów.
  • Czterdzieści dwa tysiące osiemset dwadzieścia pięć turkusowych liści.
  • Sprzedałem okno za czterdzieści dwa tysiące osiemset dwadzieścia pięć złotych.
  • Czterdzieści dwa tysiące osiemset dwadzieścia pięć koleżanek jadłoby tylko warzywa.
Cyfra 42825 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 206.942
  • Potęga2: 1833980625
  • Potęga3: 78540220265625