O liczbie 42422 (czterdzieści dwa tysiące czterysta dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 422
  • Zapis rzymski: (M)42CDXXII
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące czterysta dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące czterysta dwadzieścia dwa przycisków.
  • Czterdzieści dwa tysiące czterysta dwadzieścia dwa ciemnych kulek.
  • Sprzedam komputer za czterdzieści dwa tysiące czterysta dwadzieścia dwa złote.
  • Czterdzieści dwa tysiące czterysta dwadzieścia dwa kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 42422 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 205.966
  • Potęga2: 1799626084
  • Potęga3: 76343737735448