O liczbie 41742 (czterdzieści jeden tysięcy siedemset czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 41 742
  • Zapis rzymski: (M)41DCCXLII
  • Zapis słowny: czterdzieści jeden tysięcy siedemset czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści jeden tysięcy siedemset czterdzieści dwa szkodników.
  • Czterdzieści jeden tysięcy siedemset czterdzieści dwa stalowych jabłek.
  • Kupiłem komputer za czterdzieści jeden tysięcy siedemset czterdzieści dwa złote.
  • Czterdzieści jeden tysięcy siedemset czterdzieści dwa osób zapomniało przypomnieć sobie zadania.
Cyfra 41742 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 204.309
  • Potęga2: 1742394564
  • Potęga3: 72731033890488