O liczbie 40421 (czterdzieści tysięcy czterysta dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 40 421
  • Zapis rzymski: (M)40CDXXI
  • Zapis słowny: czterdzieści tysięcy czterysta dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści tysięcy czterysta dwadzieścia jeden dyskietek.
  • Czterdzieści tysięcy czterysta dwadzieścia jeden stalowych świeczek.
  • Sprzedaję biurko za czterdzieści tysięcy czterysta dwadzieścia jeden złotych.
  • Czterdzieści tysięcy czterysta dwadzieścia jeden osób przyszło dziś do pracy.
Cyfra 40421 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 201.05
  • Potęga2: 1633857241
  • Potęga3: 66042143538461