O liczbie 40008 (czterdzieści tysięcy osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 40 008
  • Zapis rzymski: (M)40VIII
  • Zapis słowny: czterdzieści tysięcy osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści tysięcy osiem cytryn.
  • Czterdzieści tysięcy osiem złotych porzeczek.
  • Sprzedałem kredę za czterdzieści tysięcy osiem złotych.
  • Czterdzieści tysięcy osiem osób przyszło do szkoły.
Cyfra 40008 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 200.02
  • Potęga2: 1600640064
  • Potęga3: 64038407680512