O liczbie 38948 (trzydzieści osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 38 948
  • Zapis rzymski: (M)39MXLVIII
  • Zapis słowny: trzydzieści osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzydzieści osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem okien.
  • Trzydzieści osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem białych liści.
  • Sprzedałem portret za trzydzieści osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem złotych.
  • Trzydzieści osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem przyjaciół jadłoby tylko owoce.
Cyfra 38948 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 197.352
  • Potęga2: 1516946704
  • Potęga3: 59082040227392