O liczbie 3880 (trzy tysiące osiemset osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 880
  • Zapis rzymski: (M)3DCCCLXXX
  • Zapis słowny: trzy tysiące osiemset osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące osiemset osiemdziesiąt kontaktów.
  • Trzy tysiące osiemset osiemdziesiąt jasnych cytryn.
  • Sprzedałem długopis za trzy tysiące osiemset osiemdziesiąt złotych.
  • Trzy tysiące osiemset osiemdziesiąt przyjaciół zapomniało odrobić zadania.
Cyfra 3880 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 62.29
  • Potęga2: 15054400
  • Potęga3: 58411072000