O liczbie 3730 (trzy tysiące siedemset trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 730
  • Zapis rzymski: (M)3DCCXXX
  • Zapis słowny: trzy tysiące siedemset trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące siedemset trzydzieści ciastek.
  • Trzy tysiące siedemset trzydzieści czarnych liści.
  • Sprzedam łózko za trzy tysiące siedemset trzydzieści złotych.
  • Trzy tysiące siedemset trzydzieści koleżanek zapomniało przypomnieć sobie lekcji.
Cyfra 3730 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 61.074
  • Potęga2: 13912900
  • Potęga3: 51895117000