O liczbie 3664 (trzy tysiące sześćset sześćdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 664
  • Zapis rzymski: (M)3DCLXIV
  • Zapis słowny: trzy tysiące sześćset sześćdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sześćset sześćdziesiąt cztery jabłka.
  • Trzy tysiące sześćset sześćdziesiąt cztery marmurowe ramki.
  • Kupię wiadro za trzy tysiące sześćset sześćdziesiąt cztery złote.
  • Trzy tysiące sześćset sześćdziesiąt cztery kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 3664 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 60.531
  • Potęga2: 13424896
  • Potęga3: 49188818944