O liczbie 3442 (trzy tysiące czterysta czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 442
  • Zapis rzymski: (M)3CDXLII
  • Zapis słowny: trzy tysiące czterysta czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące czterysta czterdzieści dwa głośników.
  • Trzy tysiące czterysta czterdzieści dwa stalowych ogórków.
  • Kupuję ołówek za trzy tysiące czterysta czterdzieści dwa złote.
  • Trzy tysiące czterysta czterdzieści dwa koleżanek nie poszło dziś do pracy.
Cyfra 3442 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.669
  • Potęga2: 11847364
  • Potęga3: 40778626888