O liczbie 3342 (trzy tysiące trzysta czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 342
  • Zapis rzymski: (M)3CCCXLII
  • Zapis słowny: trzy tysiące trzysta czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące trzysta czterdzieści dwa Ipodów.
  • Trzy tysiące trzysta czterdzieści dwa piwnych mydeł.
  • Sprzedam komputer za trzy tysiące trzysta czterdzieści dwa złote.
  • Trzy tysiące trzysta czterdzieści dwa kolegów z naszej szkoły pochodzi ze wsi.
Cyfra 3342 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 57.81
  • Potęga2: 11168964
  • Potęga3: 37326677688