O liczbie 30968 (trzydzieści tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 30 968
  • Zapis rzymski: (M)31MLXVIII
  • Zapis słowny: trzydzieści tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzydzieści tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt osiem limetek.
  • Trzydzieści tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt osiem miedzianych marchewek.
  • Sprzedałem pomidor za trzydzieści tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt osiem złotych.
  • Trzydzieści tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt osiem przyjaciół nie kupiło biletu.
Cyfra 30968 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 175.977
  • Potęga2: 959017024
  • Potęga3: 29698839199232