O liczbie 29429 (dwadzieścia dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 29 429
  • Zapis rzymski: (M)29CDXXIX
  • Zapis słowny: dwadzieścia dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć porzeczek.
  • Dwadzieścia dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć miedzianych limetek.
  • Kupiłem płytę za dwadzieścia dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Dwadzieścia dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć przyjaciół zapomniało odrobić zajęć.
Cyfra 29429 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 171.549
  • Potęga2: 866066041
  • Potęga3: 25487457520589