O liczbie 28809 (dwadzieścia osiem tysięcy osiemset dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 28 809
  • Zapis rzymski: (M)28DCCCIX
  • Zapis słowny: dwadzieścia osiem tysięcy osiemset dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia osiem tysięcy osiemset dziewięć wiśni.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy osiemset dziewięć wyblakłych bułek.
  • Kupiłem drukarkę za dwadzieścia osiem tysięcy osiemset dziewięć złotych.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy osiemset dziewięć przyjaciół z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 28809 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 169.732
  • Potęga2: 829958481
  • Potęga3: 23910273879129