O liczbie 28400 (dwadzieścia osiem tysięcy czterysta)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 28 400
  • Zapis rzymski: (M)28CD
  • Zapis słowny: dwadzieścia osiem tysięcy czterysta
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia osiem tysięcy czterysta punktów.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy czterysta marmurowych Ipadów.
  • Sprzedałem żelazko za dwadzieścia osiem tysięcy czterysta złotych.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy czterysta kolegów zawsze skusi się marchewkę.
Cyfra 28400 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 168.523
  • Potęga2: 806560000
  • Potęga3: 22906304000000