O liczbie 28136 (dwadzieścia osiem tysięcy sto trzydzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 28 136
  • Zapis rzymski: (M)28CXXXVI
  • Zapis słowny: dwadzieścia osiem tysięcy sto trzydzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia osiem tysięcy sto trzydzieści sześć wiśni.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy sto trzydzieści sześć zielonych przycisków.
  • Kupuję arbuz za dwadzieścia osiem tysięcy sto trzydzieści sześć złotych.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy sto trzydzieści sześć kolegów zawsze skusi się warzywa.
Cyfra 28136 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 167.738
  • Potęga2: 791634496
  • Potęga3: 22273428179456