O liczbie 28021 (dwadzieścia osiem tysięcy dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 28 021
  • Zapis rzymski: (M)28XXI
  • Zapis słowny: dwadzieścia osiem tysięcy dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia osiem tysięcy dwadzieścia jeden borówek.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy dwadzieścia jeden wyblakłych limetek.
  • Kupuję parapet za dwadzieścia osiem tysięcy dwadzieścia jeden złotych.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy dwadzieścia jeden osób ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 28021 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 167.395
  • Potęga2: 785176441
  • Potęga3: 22001429053261