O liczbie 2748 (dwa tysiące siedemset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 748
  • Zapis rzymski: MMDCCXLVIII
  • Zapis słowny: dwa tysiące siedemset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące siedemset czterdzieści osiem komputerów.
  • Dwa tysiące siedemset czterdzieści osiem plastikowych kontaktów.
  • Sprzedam drukarkę za dwa tysiące siedemset czterdzieści osiem złotych.
  • Dwa tysiące siedemset czterdzieści osiem osób z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 2748 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 52.421
  • Potęga2: 7551504
  • Potęga3: 20751532992