O liczbie 27101 (dwadzieścia siedem tysięcy sto jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 27 101
  • Zapis rzymski: (M)27CI
  • Zapis słowny: dwadzieścia siedem tysięcy sto jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia siedem tysięcy sto jeden porzeczek.
  • Dwadzieścia siedem tysięcy sto jeden białych ciastek.
  • Kupię biurko za dwadzieścia siedem tysięcy sto jeden złotych.
  • Dwadzieścia siedem tysięcy sto jeden przyjaciół nie pójdzie dziś do biura.
Cyfra 27101 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 164.624
  • Potęga2: 734464201
  • Potęga3: 19904714311301