O liczbie 27029 (dwadzieścia siedem tysięcy dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 27 029
  • Zapis rzymski: (M)27XXIX
  • Zapis słowny: dwadzieścia siedem tysięcy dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia siedem tysięcy dwadzieścia dziewięć kaktusów.
  • Dwadzieścia siedem tysięcy dwadzieścia dziewięć marmurowych Ipodów.
  • Kupuję fotel za dwadzieścia siedem tysięcy dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Dwadzieścia siedem tysięcy dwadzieścia dziewięć przyjaciół nie przyszło do szkoły.
Cyfra 27029 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 164.405
  • Potęga2: 730566841
  • Potęga3: 19746491145389