O liczbie 26980 (dwadzieścia sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 26 980
  • Zapis rzymski: (M)27MLXXX
  • Zapis słowny: dwadzieścia sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt truskawek.
  • Dwadzieścia sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt piwnych świeczek.
  • Kupię monitor CRT za dwadzieścia sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt złotych.
  • Dwadzieścia sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt kolegów z naszej szkoły pochodzi ze wsi.
Cyfra 26980 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 164.256
  • Potęga2: 727920400
  • Potęga3: 19639292392000