O liczbie 2665 (dwa tysiące sześćset sześćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 665
  • Zapis rzymski: MMDCLXV
  • Zapis słowny: dwa tysiące sześćset sześćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące sześćset sześćdziesiąt pięć świeczek.
  • Dwa tysiące sześćset sześćdziesiąt pięć miedzianych limetek.
  • Sprzedałem telewizor za dwa tysiące sześćset sześćdziesiąt pięć złotych.
  • Dwa tysiące sześćset sześćdziesiąt pięć przyjaciół poszło do biura.
Cyfra 2665 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 51.624
  • Potęga2: 7102225
  • Potęga3: 18927429625