O liczbie 25640 (dwadzieścia pięć tysięcy sześćset czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 25 640
  • Zapis rzymski: (M)25DCXL
  • Zapis słowny: dwadzieścia pięć tysięcy sześćset czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia pięć tysięcy sześćset czterdzieści myszek.
  • Dwadzieścia pięć tysięcy sześćset czterdzieści fioletowych mydeł.
  • Kupiłem monitor CRT za dwadzieścia pięć tysięcy sześćset czterdzieści złotych.
  • Dwadzieścia pięć tysięcy sześćset czterdzieści osób z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 25640 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 160.125
  • Potęga2: 657409600
  • Potęga3: 16855982144000