O liczbie 2470 (dwa tysiące czterysta siedemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 470
  • Zapis rzymski: MMCDLXX
  • Zapis słowny: dwa tysiące czterysta siedemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące czterysta siedemdziesiąt dyskietek.
  • Dwa tysiące czterysta siedemdziesiąt brązowych kulek.
  • Kupię borówkę za dwa tysiące czterysta siedemdziesiąt złotych.
  • Dwa tysiące czterysta siedemdziesiąt koleżanek jadłoby tylko owoce.
Cyfra 2470 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 49.699
  • Potęga2: 6100900
  • Potęga3: 15069223000