O liczbie 2348 (dwa tysiące trzysta czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 348
  • Zapis rzymski: MMCCCXLVIII
  • Zapis słowny: dwa tysiące trzysta czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące trzysta czterdzieści osiem wiśni.
  • Dwa tysiące trzysta czterdzieści osiem żółtych limetek.
  • Sprzedam klej za dwa tysiące trzysta czterdzieści osiem złotych.
  • Dwa tysiące trzysta czterdzieści osiem przyjaciół z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 2348 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 48.456
  • Potęga2: 5513104
  • Potęga3: 12944768192