O liczbie 21961 (dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 961
  • Zapis rzymski: (M)22MLXI
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jeden kulek.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jeden brązowych Ipadów.
  • Sprzedaję myszkę za dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jeden złotych.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jeden kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 21961 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 148.192
  • Potęga2: 482285521
  • Potęga3: 10591472326681