O liczbie 21713 (dwadzieścia jeden tysięcy siedemset trzynaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 713
  • Zapis rzymski: (M)21DCCXIII
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy siedemset trzynaście
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy siedemset trzynaście głośników.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy siedemset trzynaście turkusowych cytryn.
  • Kupiłem klej za dwadzieścia jeden tysięcy siedemset trzynaście złote.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy siedemset trzynaście przyjaciół z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 21713 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 147.353
  • Potęga2: 471454369
  • Potęga3: 10236688714097