O liczbie 21349 (dwadzieścia jeden tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 349
  • Zapis rzymski: (M)21CCCXLIX
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć liści.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć słonecznych świeczek.
  • Kupiłem myszkę za dwadzieścia jeden tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć złotych.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć przyjaciół nie poszło dziś do biura.
Cyfra 21349 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 146.113
  • Potęga2: 455779801
  • Potęga3: 9730442971549